Profesjonell Gjennomføring Av Promillemåling


Usikker på hva som skjer hvis du blir stoppet i en promillekontroll av politiet? Mange blir nervøse når de blir vinket til siden, hovedsakelig på grunn av usikkerhet rundt prosedyren. I Norge lar de fleste bilen stå med mindre de er helt rusfrie. Her ser vi nærmere på hvordan en promillemåler fungerer og hvordan en promillemåling utføres i praksis.

Effektiv promillekontroll med promillemåler

Under en promillekontroll benytter politiet raske tester for å kunne håndtere et stort antall bilister på kort tid. Testen selv tar bare noen få sekunder. Du blåser i en promillemåler i omtrent fem sekunder, og resultatet vises umiddelbart.

Hvis promillemåleren viser 0.0, kan du fortsette å kjøre. Hvis målingen derimot viser tilstedeværelse av alkohol, enten under eller over 0.2 promille, blir prosedyren mer omfattende. Politiet vil vente i cirka 20 minutter før de gjennomfører en ny måling. Dette gjøres for å vurdere om alkoholnivået i kroppen er stigende eller synkende. Uavhengig av resultatet fra den første målingen, vil du bli bedt om å ta en blodprøve for å få et nøyaktig resultat.

IMG_5287.JPG__PID:79a6a1b9-8a09-4ab3-91ef-0142307a206b

Teknologi bak promillemålere

En promillemåler fungerer ved hjelp av avansert teknologi, hovedsakelig en brenselcelle som omdanner utåndingsluft til elektrisk strøm. En elektronisk datachip i promillemåleren beregner promillenivået ved hjelp av en forhåndsprogrammert algoritme. Politiets promillemålere har vanligvis større brenselceller enn de som er tilgjengelige for privat bruk, noe som sikrer høyere nøyaktighet.

Ved å forstå hvordan en promillemåler fungerer og prosedyren for promillekontroll, kan du føle deg tryggere hvis du noen gang blir stoppet av politiet. Husk at det alltid er best å avstå fra å kjøre hvis du har konsumert alkohol.